•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Visspiesen met garnalen & inktvis

Visspiesen met garnalen & inktvis

Ben je op zoek naar een lekker visgerecht voor op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke visspiesen met garnalen en inktvis en verras jouw familie of vrienden met een overheerlijk gerecht, direct van de barbecue. Zet ‘m maar vast aan!

Visspiesen met garnalen & inktvis

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuegerechten
  • Visgerechten
  • Spiesen
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 12 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingredienten
    • 2 tenen knoflook fijngesneden
    • 2 rode pepers zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 2 tl gemberpoeder
    • 3 tl paprikapoeder mild
    • 2 tl oregano gedroogd
    • 80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
    • 4 limoenen in 24 partjes
    • 24 garnalen groot, gepeld, staartjes eraan gelaten
    • 300 g pijlinktvis in reepjes van 3 cm
    • 400 g stevige visfilet in blokjes van 3 cm
    • 4 maïskolven
    • bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Instructies

  1. Heb je geen 12 metalen spiesen? Gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
  2. Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
  3. Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x. Wentel de spiesen door de marinade.
  4. Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
  5. Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portobello pizza's

Wil je heerlijke pizza's bereiden op de barbecue, maar wil je hier eens een gezonde twist aan geven? Maak dan overheerlijke portbello pizza's. Lees snel verder!

Lees meer...
Pesto aioli

Het is natuurlijk fijn om veel variantie op tafel te kunnen zetten wanneer je gaat barbecueën. Daarom kunnen sauzen die je gerechten nóg wat extra smaak geven zeker niet ontbreken. Lees snel verder voor een overheerlijk recept voor pesto aioli!

Lees meer...
Cheeseburger maken

Ben je dol op cheeseburgers en wil je deze zelf bereiden op de barbecue? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een fantastisch recept opgezocht waarmee je eenvoudig heerlijke burgers op tafel zet. Lees snel verder!

Lees meer...