Visspiesen met garnalen & inktvis
Ben je op zoek naar een lekker visgerecht voor op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke visspiesen met garnalen en inktvis en verras jouw familie of vrienden met een overheerlijk gerecht, direct van de barbecue. Zet ‘m maar vast aan!
- Niveau: Makkelijk
- Gang: Voorgerecht
- Hoeveelheid: 12 personen
- Tijd: 1 uur
- Ingrediënten
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 2 tl gemberpoeder
- 3 tl paprikapoeder mild
- 2 tl oregano gedroogd
- 80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
- 4 limoenen in 24 partjes
- 24 garnalen groot, gepeld, staartjes eraan gelaten
- 300 g pijlinktvis in reepjes van 3 cm
- 400 g stevige visfilet in blokjes van 3 cm
- 4 maïskolven
- bladpeterselieblaadjes voor de garnering
Bereidingswijze
- Heb je geen 12 metalen spiesen? Gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
- Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
- Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x. Wentel de spiesen door de marinade.
- Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
- Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.