•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Glutenvrij 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Tussengerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 3 el butter chicken kruindepasta in pot 
    • 1 tl cayennepeper
    • 50 g Griekse yoghurt 10% 
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 kg scharrel kipkluifje
    • 3 rode uien
    • 2 el natuurazijn
    • 30 g ongezouten roomboter
    • 300 g trostomaten
    • 70 g tomatenpuree
    • 75 ml water 
    • 100 ml verse slagroom 
    • 1 tl kristalsuiker 

Bereidingswijze 

  1. Meng 2/3 van de kruidenpasta, cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd 1/3 van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng mat de azijn.
  2. Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. voeg samen met de tomatenpuree en 75 ml( per 4 personen) water toe. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min. 
  3. Steek de barbecue aan. gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig. 
  4. Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes. 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200090/bbq-kipkluifjes-met-butterchickendip

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...