
- Niveau: Gemiddeld
- Gang: Tussengerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 1 uur
- Ingrediënten
- 3 el butter chicken kruindepasta in pot
- 1 tl cayennepeper
- 50 g Griekse yoghurt 10%
- 1 el zonnebloemolie
- 1 kg scharrel kipkluifje
- 3 rode uien
- 2 el natuurazijn
- 30 g ongezouten roomboter
- 300 g trostomaten
- 70 g tomatenpuree
- 75 ml water
- 100 ml verse slagroom
- 1 tl kristalsuiker
Bereidingswijze
- Meng 2/3 van de kruidenpasta, cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd 1/3 van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng mat de azijn.
- Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. voeg samen met de tomatenpuree en 75 ml( per 4 personen) water toe. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min.
- Steek de barbecue aan. gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig.
- Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200090/bbq-kipkluifjes-met-butterchickendip