•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Nagerecht 
  • Niveau: Medium 
  • Gang: nagerecht 
  • Hoeveelheid: 8-10 personen 
  • Tijd: 1 uur en 20 minuten 
  • Ingrediënten
    • 1 el ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 115 gr ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 210 gr bloem
    • 85 gr geel maïsmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 250 gr zure room
    • 1 tl vanilleextract
    • 1 tl fijn geraspte citroenschil, plus extra voor garnering
    • 220 gr lichtbruine suiker
    • 170 gr bramen
    • 150 gr bosbessen
    • 2 grote eieren
  • Benodigdheden
    • Gietijzeren koekenpan
    • of BBQ bestendige taartvorm

Bereidingswijze 

  1. Vet een gietijzeren pan of taartvorm van 25 cm in met de 1 eetlepel boter.
  2. Klop de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel in een middelgrote kom.
  3. Klop de zure room, de vanille en de citroenschil in een kleine kom lichtjes op.
  4. Roer de suiker en de 115 gram boter in de kom van een elektrische mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het bloemmengsel in drieën toe, afgewisseld met de zure room, en eindig met de bloem. Schep voorzichtig de bramen en de bosbessen erdoor - zorg dat je wat fruit overhoudt voor de garnering.
  5. Verdeel het beslag in de voorbereide pan/taartvorm. Leg er de resterende bosbessen op en druk zachtjes op de bessen zodat ze gedeeltelijk ondergedompeld zijn in het beslag.
  6. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op middelhoog vuur (180°C).
  7. Grill op indirecte, middelhoge warmte, met gesloten deksel, ongeveer 40 minuten, waarbij je de pan/taartvorm één of twee keer draait om gelijkmatige garing te garanderen. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te steken. Het is gaar wanneer de prikker er schoon uitkomt, Zet de koekenpan op een rooster om af te koelen.
  8. Snijd de cake in punten en serveer met een beetje citroenschil en een toefje slagroom. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/bosbessen-ma%C3%AFsmeel-cake/weber-2273709.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Buikspek van de BBQ met ananassaus

Ben jij op zoek naar een heerlijk gerecht met een unieke smaak? Probeer dan dit recept met buikspek van de BBQ met ananassaus! Ben je benieuwd hoe je dit recept bereidt? Lees dan verder!

Lees meer...