•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht
  • Glutenvrij 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht 
  • Hoeveelheid: 4-6 personen
  • Tijd: 42 minuten 
  • Ingrediënten

Voor de steaks:

  • 2 goed gemarmerde T-bone steaks of porterhouse steaks, elk ongeveer 680 gram en 3,5 tot 4 centimeter dik
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl zout
  • 2 tl gehakte verse rozemarijnblaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder

​​​​​​​Voor de dressing:

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl zout
  • 1/8 tl versgemalen zwarte peper

​​​​​​​Voor de garnering 

  • 120 gram rucola
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Citroenpartjes

Bereidingswijze

In de keuken:

  1. Leg de steaks in een enkele laag op een bakplaat en dep ze droog met keukenrolpapier. Meng in een kommetje de olie, zout, rozemarijn, zwarte peper en knoflookpoeder. Wrijf het mengsel aan beide kanten van de steaks. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  2. Klop in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Op de barbecue:

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen op hoog vuur (230° tot 290°C).
  2. Grill de steaks op direct hoog vuur, met gesloten deksel, tot een - in het midden van de steak gestoken - instant-thermometer 51°C aangeeft. Reken ongeveer 8 tot 12 minuten voor medium rare (of de gewenste gaarheid), waarbij je het vlees één of twee keer draait. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten binnen rusten. Snijd het vlees van het bot af en snijd het vervolgens dwars op de nerf in dikke plakken.
  3. Meng in een kom de rucola, ongeveer twee derde van de Parmezaanse kaas en de dressing luchtig door elkaar.
  4. Verdeel de rucola over een serveerschaal. Schik het vlees in het midden van de salade. Garneer met de resterende geraspte Parmezaanse kaas en serveer met de partjes citroen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/rund/toscaanse-t-bone-steak-met-rucola-en-citroen/weber-2278514.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Buikspek van de BBQ met ananassaus

Ben jij op zoek naar een heerlijk gerecht met een unieke smaak? Probeer dan dit recept met buikspek van de BBQ met ananassaus! Ben je benieuwd hoe je dit recept bereidt? Lees dan verder!

Lees meer...