•  

Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift -
Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Stokbrood
  • Voorgerecht
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 1 stokbrood
  • Tijd: 20 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 stokbrood
    • 125 gr kruidenroomkaas
    • 50 gr geraspte mozzarellakaas
    • Peterselie (voor de garnering)
  • Benodigdheden
    • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.
  2. Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.
  3. Verdeel dan de mozzarellakaas ertussen.
  4. Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de barbecue. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is, anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde. Kies voor een temperatuur van ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de barbecue dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.
  5. Serveer het stokbrood lekker warm van de barbecue en garneer met wat peterselie.
  6. Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.
  7. Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/stokbrood-van-de-bbq/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Camembert met druiven

Camembert met druiven is een heerlijke combinatie die perfect past bij een gezellige borrel of barbecue. De romige en zachte smaak van de gesmolten camembert gaat prachtig samen met de zoete sappigheid van geroosterde druiven. Wanneer de camembert licht verwarmd wordt, smelt hij tot een smeuïge massa waarin je brood of crackers kunt dippen, terwijl de druiven een subtiele zoetheid en een hint van karamel toevoegen door het roosteren. Samen zorgen ze voor een verrukkelijke balans tussen hartig en zoet, romig en fris, waardoor elke hap een genot is. Perfect om te delen met vrienden en familie, en een originele twist voor iedere borrelplank! Lees snel verder!

Lees meer...
smashburger, hamburger

Ben jij dol op hamburgers maar wil je eens wat anders? Kies dan voor smashburgers! Deze burgers druk je tijdens de bereiding plat. Hierdoor geniet je van een knapperige, platte burger die tóch sappig is van binnen. Lees snel verder!

Lees meer...
Bakbananen met rum en munt

Wil je eens wat verrassends bereiden op de barbecue? Wat dacht je van bakbananen met rum en munt! We vertellen je graag hoe je dit heerlijk recept eenvoudig bereidt op de barbecue. Lees snel verder!

Lees meer...