Stokbrood van de barbecue
- Niveau: Makkelijk
- Gang: Voorgerecht
- Hoeveelheid: 1 stokbrood
- Tijd: 20 minuten
- Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 125 gr kruidenroomkaas
- 50 gr geraspte mozzarellakaas
- Peterselie (voor de garnering)
- Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.
- Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.
- Verdeel dan de mozzarellakaas ertussen.
- Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de barbecue. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is, anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde. Kies voor een temperatuur van ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de barbecue dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.
- Serveer het stokbrood lekker warm van de barbecue en garneer met wat peterselie.
- Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.
- Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/stokbrood-van-de-bbq/