•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Dit recept voor gekruide kalkoenborst staat garant voor een gezellige en afwisselende barbecue-avond. Dit hoofdgerecht is zeker leuk om een keer uit te proberen. Je zult gegarandeerd genieten!

Gekruide kalkoenborst

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Gevogelte
  • Hoofdgerecht
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 5 à 6 personen
  • Tijd: 1,5 uur
  • Ingrediënten
    • 1 hele kalkoenborst zonder been (met vel), ongeveer 1 kilo
    • 240 ml vers sinaasappelsap
    • 120 ml kippenbouillon
    • 1 sinaasappel, in plakjes gesneden
    • 1/2 citroen, in plakjes gesneden
  • Voor de rub
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 2 tl zout
    • 1 tl bruine suiker
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1/2 tl zoete paprikapoeder
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden
    • Vleeshouder
    • Aluminium lekbakje
    • Thermometer

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de rub.
  2. Dep de kalkoenborst droog met keukenpapier. Wrijf de kalkoen aan alle kanten en onder de huid in met de rub. Bind de kalkoen vast met slagerstouw om een gelijkmatig braadstuk te creëren voor gelijkmatig grillen. Dek af en zet minstens 3 uur of maximaal 24 uur in de koelkast. Haal 30 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  3. Plaats de vleeshouder in de aluminium lekbak en voeg hierin het sinaasappelsap, de kippenbouillon, de sinaasappels en de citroenen toe. Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op de vleeshouder.
  4. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op matig vuur (180° tot 230°C).
  5. Borstel de grillroosters schoon. Plaats de lekbak met hierin de vleeshouder met de kalkoenborst op het rooster boven indirect matig vuur. Sluit het deksel en bak tot een thermometer die in het dikste deel van het vlees wordt gestoken 71° tot 74°C aangeeft. Reken ongeveer 60 tot 75 minuten en bedruip het vlees ongeveer elke 20 minuten met het braadvocht uit de lekbak.
  6. Haal de kalkoen van de barbecue en laat hem 10 minuten rusten op kamertemperatuur, binnen. Snijd de kalkoen kruiselings in plakken. Leg de plakken op een schaal en serveer met het braadvocht en het fruit.

Bron: https://www.weber.com/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Winterpizza

Bereid een winterpizza op je barbecue en geniet van een heerlijke maaltijd van je grill! Deze pizza is belegd met heerlijke én toppings. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gekruide en gerookte runderlende

Organiseer je binnenkort een winterbarbecue en wil je een feestelijk gerecht op tafel zetten? Dan hebben we een fantastisch recept voor je: gekruide en gerookte runderlende. Wil je weten hoe je dit heerlijke recept maakt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Camembert met druiven

Camembert met druiven is een heerlijke combinatie die perfect past bij een gezellige borrel of barbecue. De romige en zachte smaak van de gesmolten camembert gaat prachtig samen met de zoete sappigheid van geroosterde druiven. Wanneer de camembert licht verwarmd wordt, smelt hij tot een smeuïge massa waarin je brood of crackers kunt dippen, terwijl de druiven een subtiele zoetheid en een hint van karamel toevoegen door het roosteren. Samen zorgen ze voor een verrukkelijke balans tussen hartig en zoet, romig en fris, waardoor elke hap een genot is. Perfect om te delen met vrienden en familie, en een originele twist voor iedere borrelplank! Lees snel verder!

Lees meer...