- Niveau: Makkelijk
- Gang: Hoofdgerecht
- Hoeveelheid: 2 personen
- Tijd: 25 minuten
- Ingrediënten
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 burgers
- 4 plakken cheddar kaas
- 1 handje sla
- 1 rode ui
- 2 augurken
- 1 tomaat
-
Hamburgersaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 snuf cayennepeper
- 1 snuf peper en zout
Bereidingswijze
- Maak eerst de saus door de ingrediënten goed door elkaar te mengen.
- Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak deze in een pan. Snijd de tomaten en augurk in plakjes.
- Verhit een pan met een beetje olie of boter (of verwarm de bbq) en leg de hamburgers hierin of op. Bak de burgers een paar minuten aan een zijde en draai dan om. Leg een plakje cheddarkaas op de burgers en laat deze iets zacht worden.
- Snijd de broodjes open (rooster eventueel de binnenzijde lichtjes aan). Verdeel een beetje sla op de onderzijde van de broodjes. Leg hier een plakje cheddarkaas op.
- Leg hier de burger met cheddar kaas op en verdeel de plakjes tomaat, augurk en gebakken ui hierover. Top de burger af met de hamburgersaus en dek af met de bovenzijde van het broodje. Ook lekker met wat frietjes en/of salade erbij.
- Tip: Neem een vegaburger voor een vegetarische variant.
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/cheeseburger-maken/