- Niveau: Makkelijk
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 2,5 uur
- Ingrediënten
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 400 gram kastanjechampignons (schoongemaakt)
- 1 eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze
- Meng voor de marinade de sojasaus, knoflook, sesamolie, balsamicoazijn, olijfolie en honing. Roer de kastanjechampignons erdoor en laat minimaal 2 uur marineren. Schep regelmatig om.
- Steek de barbecue aan. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
- Bak de champignons in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin aan de zijkant van de barbecue, zodat ze niet verbranden. Leg de champignons op een schaaltje en bestrooi met de sesam.
Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/gemarineerde-kastanjechampignons-van-de-barbecue/