•  

Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift -
Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

French toast

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Ontbijtrecept
  • Zoete recepten
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Medium
  • Gang: Ontbijt
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
    • 4 grote eieren
    • Baileys Irish Cream
    • 60 ml melk
    • 1 el bruine suiker
    • ¼ tl kaneel
    • 3 bananen
    • 6 el boter
    • 2 el rietsuiker
    • 30 ml bourbon (of whisky)
    • 8 plakken brioche
    • 16 plakken gerookt ontbijtspek, krokant uitgebakken
    • 4 el ahornsiroop
    • 4 el crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor het French toast-mengsel en zet opzij.
  2. Pel de bananen en halveer ze. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak op hoog vuur kort de bananen aan. Voeg al snel de rietsuiker toe, laat karamelliseren en flambeer dan met de bourbon. Haal van het vuur en houd de bananen warm in de oven. De truc met de bananen is dat je heet en snel werkt zodat ze nog een beetje structuur houden. Bak je ze te langzaam, dan worden ze heel zacht en mushy – ook lekker, maar lastig stapelen straks.
  3. Doop de plakken brioche in het French Toast-mengsel, draai om en zorg ervoor dat beide kanten zich goed volzuigen. Verhit opnieuw wat boter in de (schoongemaakte) koekenpan en bak de plakken brioche per twee of drie goudbruin. Houd ze in de tussentijd warm in de oven.
  4. Als alle plakken brood gebakken zijn, is het tijd om je toren te gaan stapelen: French Toast, gebakken banaan, krokante bacon. Overgiet tussendoor met wat ahornsiroop. Maak het geheel af met wat crème fraîche en geniet ervan!

Bron: https://thebastard.com/recepten/bourbon-bacon-banana-french-toast/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Camembert met druiven

Camembert met druiven is een heerlijke combinatie die perfect past bij een gezellige borrel of barbecue. De romige en zachte smaak van de gesmolten camembert gaat prachtig samen met de zoete sappigheid van geroosterde druiven. Wanneer de camembert licht verwarmd wordt, smelt hij tot een smeuïge massa waarin je brood of crackers kunt dippen, terwijl de druiven een subtiele zoetheid en een hint van karamel toevoegen door het roosteren. Samen zorgen ze voor een verrukkelijke balans tussen hartig en zoet, romig en fris, waardoor elke hap een genot is. Perfect om te delen met vrienden en familie, en een originele twist voor iedere borrelplank! Lees snel verder!

Lees meer...
smashburger, hamburger

Ben jij dol op hamburgers maar wil je eens wat anders? Kies dan voor smashburgers! Deze burgers druk je tijdens de bereiding plat. Hierdoor geniet je van een knapperige, platte burger die tóch sappig is van binnen. Lees snel verder!

Lees meer...
Bakbananen met rum en munt

Wil je eens wat verrassends bereiden op de barbecue? Wat dacht je van bakbananen met rum en munt! We vertellen je graag hoe je dit heerlijk recept eenvoudig bereidt op de barbecue. Lees snel verder!

Lees meer...