- Niveau: Makkelijk
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 30 minuten
- Ingrediënten
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 0.25 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn (gemalen)
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 600 gram zoete aardappels (schoongeboend, in stukjes van 1 cm)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 takjes peterselie (fijngehakt)
- 100 gram aioli
- Benodigdheden
- Barbecue
- Aluminium grillschaal
Bereidingswijze
- Meng voor de rub het paprikapoeder met de chilipoeder, de komijn, het knoflookpoeder en de tijm.
- Meng de zoete aardappelpartjes met de rub en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel over een aluminium grillschaal.
- Rooster de aardappelpartjes op een matig hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig en sluit de barbecue eventueel met een deksel.
- Schep de gegrilde zoete aardappelpartjes over op een andere schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aioli om te dippen.
Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/kruidige-zoete-aardappelpartjes-met-aioli/