- Niveau: Makkelijk
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 25 minuten
- Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels (klein) of
- 500 gram krieltjes met schil
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 175 gram kapperappeltjes
- 100 gram zwarte olijven (zonder pit)
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- 10 basilicumblaadjes
- 3 takjes oregano
- zeezout
- Benodigdheden
- barbecue
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in hun schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze vervolgens.
- Doe de aardappels samen met de ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes (of appelkappertjes) en zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de helft van de citroen uit over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
- Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze samen met de oreganoblaadjes over de salade. Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Tips: Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. Voor een niet-vegetarische variant kun je 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toevoegen.
Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelsalade-met-kappertjes-kerstomaten-en-citroen-basilicumdressing/