•  

Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift -
Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Barbecueën in het najaar

5 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue
  • Najaar
  • Tips

Je denkt vast dat barbecueën alleen in de zomer kan, als de zon schijnt en het warm buiten is. Maar dat is niet waar! Veel mensen barbecueën het hele jaar door. Buiten koken heeft namelijk een unieke charme. Je kunt ieder seizoen de lekkerste gerechten op tafel zetten! Trek warme kleding aan, zorg dat jouw barbecue droog staat en steek het vuur aan!

Een gezellige barbecue organiseren in het najaar: hoe werkt dat?

We vertellen je graag hoe je tijdens de koudere én nattere periode een gezellige en geslaagde barbecue organiseert. Hieronder delen we een aantal tips met je:

  1. Bepaal of je binnen of buiten wil eten

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken of je het eten binnen of buiten wil serveren. Is het droog of kun je overdekt zitten in de tuin? Dan kun je prima buiten zitten! Vertel jouw gasten wel van tevoren dat jullie buiten gaan eten, zodat ze zich warm kunnen aankleden. Je kunt ook een heater of een vuurkorf buiten zetten én kleedjes zijn natuurlijk ook onmisbaar.

  1. Zorg voor een droge plaats

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een droge plaats om jouw barbecue neer te zetten. Heb je bijvoorbeeld een veranda of een overkapping? Dat is perfect! Hier kun je zowel jouw barbecue droog neerzetten én zelf lekker droog buiten zitten.

  1. Warmte vasthouden

Wanneer je gaat barbecueën tijdens de koudere perioden, is het belangrijk om de deksel van de barbecue te gebruiken om de warmte vast te houden. Zorg er ook voor dat de kolen goed heet zijn voordat je begint met grillen.

  1. Gebruik de juiste briketten

In het najaar kan het wat langer duren om de barbecue aan te steken. Daarom is het belangrijk om kwalitatief hoogstaande briketten en houtblokken te gebruiken om zo een stabiele en langdurige hittebron te creëren. We raden aan om briketten te gebruiken die bedoeld zijn voor langere kooktijden, zodat je niet steeds nieuwe kolen hoeft toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan briketten van Weber.

  1. Verlichting

Verlichting is ook erg belangrijk: zowel voor de veiligheid als de sfeer. Ga niet barbecueën in het donker, want dan kun je niet goed zien wat je aan het doen bent. Een hoofdlamp is ideaal! Natuurlijk zorg je met verlichting ook voor sfeer. Kies voor een leuk lichtsnoer of maak gebruik van het licht van de vuurkorf.

Houd onze barbecueblog in de gaten

Dit najaar gaan we ook de lekkerste herfst- en winterrecepten met je delen, zodat je het hele jaar de lekkerste gerechten op tafel zet! Hou daarom zeker onze barbecueblog in de gaten en ontdek de heerlijkste maaltijden!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Camembert met druiven

Camembert met druiven is een heerlijke combinatie die perfect past bij een gezellige borrel of barbecue. De romige en zachte smaak van de gesmolten camembert gaat prachtig samen met de zoete sappigheid van geroosterde druiven. Wanneer de camembert licht verwarmd wordt, smelt hij tot een smeuïge massa waarin je brood of crackers kunt dippen, terwijl de druiven een subtiele zoetheid en een hint van karamel toevoegen door het roosteren. Samen zorgen ze voor een verrukkelijke balans tussen hartig en zoet, romig en fris, waardoor elke hap een genot is. Perfect om te delen met vrienden en familie, en een originele twist voor iedere borrelplank! Lees snel verder!

Lees meer...
smashburger, hamburger

Ben jij dol op hamburgers maar wil je eens wat anders? Kies dan voor smashburgers! Deze burgers druk je tijdens de bereiding plat. Hierdoor geniet je van een knapperige, platte burger die tóch sappig is van binnen. Lees snel verder!

Lees meer...
Bakbananen met rum en munt

Wil je eens wat verrassends bereiden op de barbecue? Wat dacht je van bakbananen met rum en munt! We vertellen je graag hoe je dit heerlijk recept eenvoudig bereidt op de barbecue. Lees snel verder!

Lees meer...