•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Bakbananen met rum en munt

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Zoete recepten
  • Fruit
  • Herfstbarbecue
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 20 à 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 bakbananen
    • 50 g vanillesuiker
    • 1 handje munt, fijngesneden
    • 1 scheutje bruine rum
    • 0,5 limoen, uitgeperst

Bereidingswijze

  1. Halveer de bananen en dompel ze in suiker. Leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue en grill tot ze goudbruin zijn. Draai de bananen om en laat ze nog een paar minuten verder garen.
  2. Wanneer de bananen zacht zijn, haal je ze uit de schil en leg je ze kort terug op de barbecue om ook de onderkant mooi te laten kleuren.
  3. Afwerking: Snijd de bananen in stukjes en besprenkel ze met rum. Garneer ze met verse munt en limoensap voor de finishing touch.

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

smashburger, hamburger

Ben jij dol op hamburgers maar wil je eens wat anders? Kies dan voor smashburgers! Deze burgers druk je tijdens de bereiding plat. Hierdoor geniet je van een knapperige, platte burger die tóch sappig is van binnen. Lees snel verder!

Lees meer...
Herfststoof

Ben je op zoek naar een heerlijk herfstig recept voor de barbecue? Wat dacht je van een verrukkelijke herfststoof? Lees snel verder!

Lees meer...
Barbecueën in het najaar

Je denkt vast dat barbecueën alleen in de zomer kan, als de zon schijnt en het warm buiten is. Maar dat is niet waar! Veel mensen barbecueën het hele jaar door. Buiten koken heeft namelijk een unieke charme. Je kunt ieder seizoen de lekkerste gerechten op tafel zetten! Trek warme kleding aan, zorg dat jouw barbecue droog staat en steek het vuur aan!

Lees meer...