•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gram rode uien
    • 2 eetlepel milde olijfolie
    • 4 plakjes pancetta
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 3 tomaten
    • 4 smashburgers
    • 4 plakken burgerkaas red cheddar in plakken
    • 4 theelepel mosterd
    • 2 eetlepel smokey bbq saus zero
    • 8 blaadjes kropsla
    • 12 zoetzure augurken plakjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met wat peper en zout op laag vuur in 15-20 minuten zacht.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 minuten op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de luxe hamburgerbroodjes en gril ze met de snijkant naar beneden 1 minuut op de barbecue. Snijd de tomaten in plakjes. Druk de BBQ smashburgers met het meegeleverde butcherpaper plat tot ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met de bijgeleverde rub. Gril de burgers 3 minuten, draai ze om en leg de burgerkaas erop. Gril nog 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Smeer beide kanten van de broodjes in met mosterd en de onderkant met smokey BBQ saus zero. Beleg de broodjes met kropsla, pancetta, tomatenplakjes, de smashburgers met kaas, gebakken ui en augurkplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200057/bbq-smashburger-met-kaas-en-pancetta

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...