- Niveau: Gemiddeld
- Gang: Hoofdgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 30 minuten
- Ingrediënten
- 300 gram rode uien
- 2 eetlepel milde olijfolie
- 4 plakjes pancetta
- 4 hamburgerbroodjes
- 3 tomaten
- 4 smashburgers
- 4 plakken burgerkaas red cheddar in plakken
- 4 theelepel mosterd
- 2 eetlepel smokey bbq saus zero
- 8 blaadjes kropsla
- 12 zoetzure augurken plakjes
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met wat peper en zout op laag vuur in 15-20 minuten zacht.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 minuten op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de luxe hamburgerbroodjes en gril ze met de snijkant naar beneden 1 minuut op de barbecue. Snijd de tomaten in plakjes. Druk de BBQ smashburgers met het meegeleverde butcherpaper plat tot ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met de bijgeleverde rub. Gril de burgers 3 minuten, draai ze om en leg de burgerkaas erop. Gril nog 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
- Smeer beide kanten van de broodjes in met mosterd en de onderkant met smokey BBQ saus zero. Beleg de broodjes met kropsla, pancetta, tomatenplakjes, de smashburgers met kaas, gebakken ui en augurkplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200057/bbq-smashburger-met-kaas-en-pancetta