•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Camembert met druiven

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Borrel
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voor- of bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 camembert in een doosje
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 250 gram pitloze rode druiven
    • 1 eetlepel milde olijfolie
    • 22 verse desem-spelt pistolets
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • bakpapier
    • keukentouw
    • aluminium wegwerp ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de barbecue aan en haal de camembert uit de verpakking, maar bewaar het doosje. Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas. Leg een takje rozemarijn op de kaas en druk het lichtjes aan. Plaats de kaas in de houten deksel van het doosje en leg dit op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om de kaas en sluit het bovenaan af met keukentouw.
  2. Bestrijk de druiventros met olijfolie en leg deze in een aluminium ovenschaal. Rooster de camembert 15-20 minuten op het barbecuerooster, maar niet op het heetste gedeelte, tot de kaas gesmolten is. Plaats de ovenschaal met druiven de laatste 10 minuten naast de kaas op de barbecue.
  3. Halveer ondertussen de desem-speltpistolets in de lengte en leg ze de laatste 3 minuten met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de gesmolten kaas om in te dippen en geef de druiven erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194037/camembert-met-druiven-van-de-bbq

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...