- Niveau: Makkelijk
- Gang: Voor- of bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 25 minuten
- Ingrediënten
- 1 camembert in een doosje
- 1 takje verse rozemarijn
- 250 gram pitloze rode druiven
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 22 verse desem-spelt pistolets
- Benodigdheden
- barbecue
- bakpapier
- keukentouw
- aluminium wegwerp ovenschaal
Bereidingswijze
- Zet de barbecue aan en haal de camembert uit de verpakking, maar bewaar het doosje. Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas. Leg een takje rozemarijn op de kaas en druk het lichtjes aan. Plaats de kaas in de houten deksel van het doosje en leg dit op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om de kaas en sluit het bovenaan af met keukentouw.
- Bestrijk de druiventros met olijfolie en leg deze in een aluminium ovenschaal. Rooster de camembert 15-20 minuten op het barbecuerooster, maar niet op het heetste gedeelte, tot de kaas gesmolten is. Plaats de ovenschaal met druiven de laatste 10 minuten naast de kaas op de barbecue.
- Halveer ondertussen de desem-speltpistolets in de lengte en leg ze de laatste 3 minuten met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de gesmolten kaas om in te dippen en geef de druiven erbij.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194037/camembert-met-druiven-van-de-bbq