•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Pizza
  • Winterbarbecue
  • Italiaanse gerechten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
  • Deeg
    • 220 ml lauw water
    • 1 tl suiker
    • 2 el droge rode pesto
    • 7 g droge gist (ca. 21 g verse gist)
    • 400 g bloem
    • 1 tl zout
  • Toppings
    • 1 tl gerookte paprikapoeder
    • 2 el olijfolie
    • 1 courgette
    • 4 champignons (bijv. Portobello)
    • 10 salieblaadjes
    • 400 ml dikke tomatensaus
    • 80 g Italiaanse salami (chili, truffel of venkel)
    • 100 g gerookte kaas
    • 100 g babymozzarella
    • Peper en zout naar smaak
    • 50 g rucola
  • Benodigdheden
    • Pizzasteen
    • Pizzaspatel

Bereidingswijze

  1. Barbecue voorbereiden. Verwarm de barbecue op indirecte warmte tot ca. 260 °C. Gebruik bij een houtskoolbarbecue van 57 cm een brikettenstarter gevuld met Weber-briketten. Laat de pizzasteen ongeveer 10 minuten op het midden van het rooster voorverwarmen.
  2. Deeg maken. Meng de gist met het lauwe water in een kom. Roer de suiker, rode pesto en zout erdoor tot alles is opgelost. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed het deeg minstens 10 minuten tot een soepel geheel. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Paprika-olie maken. Meng in een kommetje het gerookte paprikapoeder met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Groenten marineren. Snijd de courgette en Portobello-champignons in dunne plakjes. Meng deze met de paprika-olie en laat de groenten 30 minuten marineren.
  5. Toppings voorbereiden. Snijd de salami, gerookte kaas en de helft van de babymozzarella in plakjes. Hak de salieblaadjes grof en meng ze met de tomatensaus.
  6. Pizza’s vormen. Verdeel het gerezen deeg in vier porties en rol ze tot ballen. Rol elke bal op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde pizzabodem.
  7. Pizza beleggen. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodems. Beleg de pizza’s met de gemarineerde groenten, gevolgd door de salami, gerookte kaas en mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Pizza bakken op de barbecue. Bestrooi de pizzaspatel met wat bloem en leg een pizza erop. Plaats de pizza voorzichtig op de pizzasteen en bak hem 4-5 minuten met gesloten deksel, tot de bodem krokant is.
  9. Serveren. Haal de pizza van de barbecue, strooi er wat verse rucola overheen en serveer direct.

Tip! Heb je moeite om de pizza van het werkblad naar de pizzasteen te verplaatsen? Leg de pizza dan op een stuk bakpapier voordat je de saus toevoegt. Verplaats de pizza samen met het bakpapier naar de hete pizzasteen en verwijder het papier na 1-2 minuten. Bak de pizza vervolgens verder op de steen.

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/winterpizza/weber-1835602.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=161224_BE_IPWarming8

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gekruide en gerookte runderlende

Organiseer je binnenkort een winterbarbecue en wil je een feestelijk gerecht op tafel zetten? Dan hebben we een fantastisch recept voor je: gekruide en gerookte runderlende. Wil je weten hoe je dit heerlijke recept maakt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Camembert met druiven

Camembert met druiven is een heerlijke combinatie die perfect past bij een gezellige borrel of barbecue. De romige en zachte smaak van de gesmolten camembert gaat prachtig samen met de zoete sappigheid van geroosterde druiven. Wanneer de camembert licht verwarmd wordt, smelt hij tot een smeuïge massa waarin je brood of crackers kunt dippen, terwijl de druiven een subtiele zoetheid en een hint van karamel toevoegen door het roosteren. Samen zorgen ze voor een verrukkelijke balans tussen hartig en zoet, romig en fris, waardoor elke hap een genot is. Perfect om te delen met vrienden en familie, en een originele twist voor iedere borrelplank! Lees snel verder!

Lees meer...
smashburger, hamburger

Ben jij dol op hamburgers maar wil je eens wat anders? Kies dan voor smashburgers! Deze burgers druk je tijdens de bereiding plat. Hierdoor geniet je van een knapperige, platte burger die tóch sappig is van binnen. Lees snel verder!

Lees meer...