•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Winterrecept
  • Diner
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 runderpicanha steaks van elk ongeveer 170 gr en 3 centimeter dik
    • Extra vergine olijfolie
    • Zeezout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 3 dikke plakken bacon, in blokjes van 6 mm gesneden
    • 40 ml fijngesneden rode ui
  • Voor de vinaigrettesaus
    • 60 ml extra vierge olijfolie
    • 3 el rode wijnazijn
    • 2 tl dijonmosterd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • ½ tl zeezout
    • ¼ tl versgemalen zwarte peper
    • 225 gr champignons, zonder steel, elk in kwarten gesneden
    • 2 el fijngehakte verse bieslook
  • Benodigdheden
    • Weber Connect Smart Grilling Hub

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de steaks 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze grilt. 
  2. Bereid de barbecue voor op directe hitte op hoge temperatuur (230° tot 290 °C) en middelhoge temperatuur (180° tot 230 °C), en verwarm de Deluxe Grillpan voor. 
  3. Bak het spek en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur op het fornuis tot het spek knapperig is, ongeveer 6-8 minuten. Roer af en toe en zet de pan daarna opzij. 
  4. Klop de ingrediënten voor de vinaigrettesaus met een garde tot een glad mengsel. Doe de champignons in een middelgrote kom, voeg 60 ml van de vinaigrettesaus toe en meng goed. Bewaar de rest van de vinaigrettesaus voor later. 
  5. Maak de grillroosters schoon. Gril de steaks met het deksel gesloten op directe hoge hitte, 8 tot 10 minuten voor medium-rare, en draai ze een of twee keer om. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten rusten. 
  6. Leg tijdens het grillen van de steaks de champignons in een enkele laag in de grillpan en gril ze met gesloten deksel op middelhoog vuur gedurende 6 tot 8 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Draai ze een of twee keer om. Haal de champignons van de grill wanneer ze een mooie donkere kleur aan de onderkant hebben.
  7. Doe de champignons samen met het spek en de ui in de koekenpan en verwarm alles 1 minuut op middelhoog vuur. Roer regelmatig en voeg de bieslook toe. Meng goed. 
  8. Serveer de steaks warm met de champignonsaus. Klop de resterende vinaigrettesaus los en voeg desgewenst een beetje toe aan elke steak.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/rund/picanha-steak-met-gebakken-paddenstoelen-en-vinaigrette-met-rode-wijn-saus/weber-2286239.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...