- Niveau: Gemiddeld
- Gang: Hoofdgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 45 minuten
- Ingrediënten
- 4 runderpicanha steaks van elk ongeveer 170 gr en 3 centimeter dik
- Extra vergine olijfolie
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- 3 dikke plakken bacon, in blokjes van 6 mm gesneden
- 40 ml fijngesneden rode ui
- Voor de vinaigrettesaus
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ tl zeezout
- ¼ tl versgemalen zwarte peper
- 225 gr champignons, zonder steel, elk in kwarten gesneden
- 2 el fijngehakte verse bieslook
- Benodigdheden
- Weber Connect Smart Grilling Hub
Bereidingswijze
- Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de steaks 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze grilt.
- Bereid de barbecue voor op directe hitte op hoge temperatuur (230° tot 290 °C) en middelhoge temperatuur (180° tot 230 °C), en verwarm de Deluxe Grillpan voor.
- Bak het spek en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur op het fornuis tot het spek knapperig is, ongeveer 6-8 minuten. Roer af en toe en zet de pan daarna opzij.
- Klop de ingrediënten voor de vinaigrettesaus met een garde tot een glad mengsel. Doe de champignons in een middelgrote kom, voeg 60 ml van de vinaigrettesaus toe en meng goed. Bewaar de rest van de vinaigrettesaus voor later.
- Maak de grillroosters schoon. Gril de steaks met het deksel gesloten op directe hoge hitte, 8 tot 10 minuten voor medium-rare, en draai ze een of twee keer om. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten rusten.
- Leg tijdens het grillen van de steaks de champignons in een enkele laag in de grillpan en gril ze met gesloten deksel op middelhoog vuur gedurende 6 tot 8 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Draai ze een of twee keer om. Haal de champignons van de grill wanneer ze een mooie donkere kleur aan de onderkant hebben.
- Doe de champignons samen met het spek en de ui in de koekenpan en verwarm alles 1 minuut op middelhoog vuur. Roer regelmatig en voeg de bieslook toe. Meng goed.
- Serveer de steaks warm met de champignonsaus. Klop de resterende vinaigrettesaus los en voeg desgewenst een beetje toe aan elke steak.