
- Niveau: Gemiddeld
- Gang: bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 35 min bereiden/ 1 uur wachten
- Ingrediënten
- 2 biologische citroenen
- 4 tenen knoflook
- 80 ml milde olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ tl cayennepeper
- 1 kg scharrel kippenvleugels
- 220 gram Franse roombrie 60+
- 50 gram yoghurt Griekse stijl 10%
- 5 gram verse bieslook
- 4 flesjes Tripel LeFort
Bereiding
- Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
- Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
- Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
- Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
- Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201098/gegrilde-kipvleugels-met-briedip-advertorial