•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 35 min bereiden/ 1 uur wachten 
  • Ingrediënten
    • 2 biologische citroenen
    • 4 tenen knoflook
    • 80 ml milde olijfolie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • ½ tl cayennepeper
    • 1 kg scharrel kippenvleugels
    • 220 gram Franse roombrie 60+
    • 50 gram yoghurt Griekse stijl 10%
    • 5 gram verse bieslook
    • 4 flesjes Tripel LeFort

Bereiding

  1. Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
  4. Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
  5. Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201098/gegrilde-kipvleugels-met-briedip-advertorial

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...