•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Bavette met chimichurri

1 minuut lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 50 minuten
  • Ingrediënten
    • 700 gram BBQ bavettes
    • 1 rode peper
    • 1 sjalot
    • 2 tenen knoflook
    • 15 gram verse platte peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 9 eetlepel milde olijfolie
    • 2 eetlepel rodewijnazijn
    • 1 eetlepel water
  • Benodigdheden
    • Vershoudfolie
    • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette op een bord en dek het vlees af met vershoudfolie. Laat de bavette in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Steek intussen de barbecue aan.
  2. Nu maak je de chimichurri. Was de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng het mengsel eventueel meer op smaak met zout.
  3. Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5 à 6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52 tot 54 graden (medium rare) heeft bereikt. Keer het vlees halverwege. Pak de bavette van de barbecue en laat het 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de chimichurri en genieten maar!

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200058/bavette-met-chimichurri

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...