- Niveau: Makkelijk
- Gang: Hoofdgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 50 minuten
- Ingrediënten
- 700 gram BBQ bavettes
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 15 gram verse platte peterselie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 9 eetlepel milde olijfolie
- 2 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel water
- Benodigdheden
- Vershoudfolie
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Leg de bavette op een bord en dek het vlees af met vershoudfolie. Laat de bavette in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Steek intussen de barbecue aan.
- Nu maak je de chimichurri. Was de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng het mengsel eventueel meer op smaak met zout.
- Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5 à 6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52 tot 54 graden (medium rare) heeft bereikt. Keer het vlees halverwege. Pak de bavette van de barbecue en laat het 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de chimichurri en genieten maar!
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200058/bavette-met-chimichurri