•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Buikspek van de BBQ met ananassaus

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht 
  • Lactosevrij 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 8 personen
  • Tijd: 40 min. bereiden/ 6 uur wachten 
  • Ingrediënten
    • 1kg Vakslager buikspek zonder zwoerd (diepvries)
    • 2 el grof zeezout
    • 2 el vijfkruidenpoeder
    • 100 g lichtbruine basterdsuiker
    • 2 el ketjap manis
    • 400 g ananassen
    • 3 sjalotten
    • 1 biologische citroen
    • 1 tl chilivlokken
    • 15 g verse koriander
    Benodigdheden
    • Barbecue
    • Vleesthermometer

Bereidingswijze

  1. Snijd de vetkant van het buikspek kruislings in. Zorg ervoor dat je niet dieper dan het vet insnijdt. Meng de helft van het zeezout met de five spice-kruiden, 1 el suiker en ketjap en masseer daarmee het vlees rondom in. Bestrooi de bovenkant met de rest van het zout. Laat het buikspek 3 uur onafgedekt marineren in de koelkast.
  2. Schil ondertussen de ananas en snijd in kwarten, zo kun je makkelijk de harde kern eruit snijden. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken, snijd de plakken in dunne repen en snijd de repen weer in kleine stukjes. Ga er nog een paar keer met het mes overheen om de ananas fijn te snijden. Snipper de sjalotten. Doe de ananas en sjalot in een steelpan.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg rasp en sap toe aan de ananas. Voeg de rest van de suiker en de chilivlokken toe en verhit de ananas op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de ananas 25 min. pruttelen.
  4. Haal de ananas van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afkoelen terwijl je verder gaat met het vlees.
  5. Zet de barbecue aan. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte, op 110-120 C. Leg het buikspek met de vetkant naar boven op het koele gedeelte van de barbecue. Steek de vleesthermometer in het vlees. Sluit de deksel en gaar het vlees in ca. 3 ½ uur tot het een kerntemperatuur heeft van tussen de 85 C en 90 C.
  6. Haal het buikspek van de barbecue en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten. Stook ondertussen de barbecue hoog op.
  7. Snijd het buikspek in repen van 3 cm dik. Grill het vlees op de gesneden kanten 3 min. tot er duidelijke grillstrepen ontstaan.
  8. Snijd de koriander fijn en meng met de ananassaus. Serveer bij het buikspek.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1199976/buikspek-van-de-bbq-met-ananassaus

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...
Bosbessen-maïsmeel cake

Bosbessen-maïsmeelcake is een heerlijk dessert voor op de barbecue. De combinatie van zoete bosbessen en het lichte, korrelige maismeel zorgt voor een heerlijke cake met een knapperige buitenkant. Door hem op de barbecue te bakken, krijgt hij een subtiele rokerige smaak die perfect past bij de koudere maanden. Ideaal als afsluiter van een gezellige barbecue! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...