- Niveau: Gemiddeld
- Gang: Nagerecht
- Hoeveelheid: 6-8 personen
- Tijd: 1,25 uur
- Ingrediënten
- 250 gr zachte boter
- 250 gr suiker
- 250 gr bloem
- 1 el. bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl zout
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 tl. vanille-extract
- 75 g walnoten, fijngehakt
- 1 el. boter, om in te vetten
- 2 peren
- Benodigdheden
- Taartvorm
Bereidingswijze
- Laat de boter zacht worden en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit met de garde tot een luchtig mengsel en klop de eieren erdoor.
- Pak een andere kom en mix hier de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, zout én vanille door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en roer dan de crème fraîche erdoorheen tot er een glad mengsel ontstaat.
- Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
- Vet de taartvorm in met wat boter en schep het cakemengsel erin.
- Was de peren goed, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne plakjes.
- Leg de plakjes bovenop het cakemengsel en druk deze licht aan.
- Warm de barbecue voor op ongeveer 180 °C.
- Plaats de taartvorm boven de indirecte warmte en bak de taart met gesloten deksel in ongeveer 60 minuten gaar.
- Controleer het midden van de taart met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, haal dan de taart van de barbecue en laat hem afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!
Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/walnoot-en-peer-taart/weber-2195181.html